De persoon achter Kusje op je Tranen

​Mag ik mij voorstellen! Ik ben Melanie, getrouwd met de liefste man en enorm trotse mama van ons prachtige dochtertje Evy★ (stilgeboren op 24 oktober 2013) en van haar broertje, ons zoontje Noah (geboren op 22 april 2015).

Wij wonen in Brunssum, Limburg samen met onze katten.

-Een persoonlijke herinnering over het verlies van Evy*en andere blogs kun je hier lezen-

Mijn passie is illustreren en schilderen. Mijn inspiratie vind ik dan ook in heel veel dingen, tijdens wandelingen in ons prachtige Limburgse Heuvelland. In het bos, in bloemen en zelfs in geuren en kleuren. Ik ben een dromer, een gevoelsmens en hou van het werken met zowel kwast en aquarel maar ook van digitaal illustreren. Dol op chocolade (mijn quilty pleasure ; )), de allergrootste dierenvriend(in) en dol op de aardetinten en kaarsjes.  Ik kan mezelf opladen bij de zee en in de natuur. 

 

Mijn illustraties en creaties maak ik vanuit thuis, zowel aan de keukentafel (wel zo gezellig) als in mijn "mini studio" in huis. Een plekje waar ik omringd met spulletjes die mij dierbaar zijn tot de mooiste ideeën kan komen en waar ik elk pakje met liefde verpak. Ik hou van mooie plekjes in huis maken, met betekenisvolle spulletjes, van een gedichtje tot een geur. Een verhaal, een verleden of een herinnering dragen en me daarmee omringen. Dat samen met mijn gezin en dieren maakt mijn huis tot een thuis. Een plek waar ik helemaal mezelf kan zijn en hen die ik moet missen dichtbij kan voelen. ​


Van Star and Rainbow naar Kusje op je tranen

Na het verlies van ons meisje wilde ik iets doen om ook anderen te steunen in hun verlies en verdriet. Ik bleef de drang voelen om voor Evy★ te kunnen zorgen. Ook na de geboorte van onze regenboog zoon Noah.  Ik weet hoe belangrijk wij het vinden dat ze gezien wordt als deel van ons gezin, hoe fijn we het vinden haar naam te horen en hoe fijn het voelt als mensen haar geboortedag herinneren. Vanuit die gedachte ben ik gestart met Star and Rainbow (Star voor Evy★ en rainbow voor Noah) en het maken van illustraties. Een herinnering, een tastbaar stukje liefde van gemiste kindjes. Een fantasie tekening, in een wereld, mooier dan hier, omringd met liefde. Het gevoel dat ik erin wil leggen is het gevoel dat ik zelf ook zo graag probeer vast te houden. Het gevoel dat we hadden op het moment van onze dochter haar geboorte. Een zo klein en kort moment waar de stilte, de pijn, even op de achtergrond waren en liefde en trots overheersten. Dat gevoel hield en houdt mij staande. Het inspireerde me, de trots voor ons eerste kindje, om illustraties te maken die dat gevoel bij ouders kunnen oproepen. Warmte, geborgenheid, maar vooral trots en liefde. Tijdens het illustreren zorg ik voor mijn dochter Evy★ en zorg ik voor anderen. Ik ben enorm dankbaar dat zij me dit heeft gebracht en dat ik uit het grootste verdriet iets moois mag creëren. Na de start ben ik illustraties gaan maken voor ansichtkaarten en wenskaarten. Kaarten die geschonken kunnen worden aan sterrenouders na verlies, op een bijzondere dag zoals de geboorte en afscheidsdagen. Moederdag, vaderdag, kerst. Allemaal momenten waarop het verlies nog zoveel meer voelbaar is. Inmiddels ben ik gegroeid en zijn mijn producten ook gegroeid, met lijn en portret illustraties, een groter assortiment kaarten en troost en liefde geschenken. Ook is er een collectie rouwkaarten voor baby's en kinderen bijgekomen en wordt dit uitgebreid met rouwkaarten voor volwassenen.

Gezin en familie is erg belangrijk voor mij.  Na het verlies van Evy★ verloor ik plots mijn vader in 2018 en in 2020 al net zo plotseling mijn moeder. Hun verliezen heeft mij doen beseffen dat er ook een enorme behoefte is aan troostgeschenken, woorden van warmte en lichtpuntjes na elk verlies. Niet alleen na het verlies van een baby en kindje. Maar ook na verlies van (een van) je ouders, broer, zus, partner of vriend of vriendin. 

Daarmee kwam de start van Kusje op je tranen in 2022, de opvolger en doorstart van Star and Rainbow. Want verdriet mag er zijn, met een kusje op je tranen breng je troost en warmte. 


Mijn visie

Met de komst van Kusje op je tranen wilde ik ook graag meer gaan uitdragen waar ik voor sta. Geen webshop met massa producten en artikelen die niet geproduceerd zijn vanuit een liefdevolle gedachte. De meeste producten die je in de webshop kan vinden zijn door mezelf met de hand gemaakt. Daarnaast zijn er bijzondere merken waar ik mee samenwerk, merken van Nederlandse herkomst en die hun producten in Nederland produceren. Vaak ook met hulp van mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, of ondernemers die zelf gestart zijn vanuit verlies. Eerlijke producten met een verhaal en een verleden. Pure en authetieke troostgeschenken die zorgen voor een gevoel van warmte en troost.

 

Studio Poppybird

 

In juni 2019 heb ik besloten een tweede handelsnaam te laten registeren en ben ik gestart met het maken van een tweede website. Via deze site bied ik geboortekaartjes aan en tevens wenskaarten|posters. Via deze site zijn ook de collectiekaarten voor regenboogkind geboortekaartjes te vinden. Over mijn redenen van deze tweede site kun je alles lezen in deze blog: "Volg je dromen"

 

Wat kan ik voor jou betekenen?

Je kunt mij naast de illustraties, rouwdrukwerk en alle vragen ook benaderen voor illustraties in magazines & boeken. Een geïllustreerd logo ontwerp, een persoonlijk ontwerp voor een regenboog geboortekaart, of andere liefdevolle gelegenheid. Ik sta voor veel uitdagingen open! 

Ik kijk er al naar uit iets moois en waardevols maar vooral unieks te creëren voor jou.

Voor alle vragen stuur gerust een berichtje via het contactformulier of een mailtje! Ik hoor graag van je!

 

 

 

 

© 2018 - 2023 Kusje op je tranen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel