Mag ik mij voorstellen? 


Wat is Star and Rainbow & Wie ben ik

Hoi! Ik ben Melanie, getrouwd met de liefste man en enorm trotse mama van ons prachtige dochtertje Evy★ (stilgeboren op 24 oktober 2013) en van haar broertje, ons zoontje Noah (geboren op 22 april 2015). Wij wonen in Brunssum, Limburg samen met onze katten.

-Een persoonlijke herinnering over het verlies van Evy*en andere blogs kun je hier lezen-

 

Mijn passie is illustreren en schilderen. Creëren van herinneringen, dromerige en fantasierijke illustraties. Zorgen voor sterrenouders, zorgen voor mijn eigen gemis. Het grootste gemis, om zetten in iets liefdevols, tastbaars en unieks. Zorgen dat de kindjes★ die zo gemist worden en hun ouders die elke dag vechten niet vergeten worden. 

Mijn inspiratie vind ik dan ook in heel veel dingen, tijdens wandelingen in ons prachtige Limburgse Heuvelland. In het bos, in bloemen en zelfs in geuren en kleuren. Ik ben een dromer, een gevoelsmens en hou van het werken met zowel kwast en aquarel maar ook van digitaal illustreren. Dol op chocolade (mijn quilty pleasure ; )), de allergrootste dierenvriend(in) en dol op de aardetinten en kaarsjes. (Volgens mijn man verzamel ik ze :P) Ik kan mezelf opladen bij de zee en in de natuur. 

Gezin en familie is erg belangrijk voor mij.  Na het verlies van Evy★ verloor ik plots mijn vader in 2018 en in 2020 al net zo plotseling mijn moeder. Hun verliezen heeft mijn droom om mijn passie op een dag als werk te mogen doen nog groter gemaakt.

Want het leven is te kort om je dromen niet achterna te gaan. Mijn illustraties en creaties maak ik vanuit thuis, zowel aan de keukentafel (wel zo gezellig) als in mijn "mini studio" in huis. Een plekje waar ik omringd met spulletjes die mij dierbaar zijn tot de mooiste ideeën kan komen en waar ik elk pakje met liefde verpak. Ik hou van mooie plekjes in huis maken, met betekenisvolle spulletjes, van een gedichtje tot een geur. Een verhaal, een verleden of een herinnering dragen en me daarmee omringen. Dat samen met mijn gezin en dieren maakt mijn huis tot een thuis. Een plek waar ik helemaal mezelf kan zijn en hen die ik moet missen dichtbij kan voelen. Daarom kies ik ook heel bewust de artikelen die ik naast mijn eigen ontwerpen en collectie, wil verkopen. 

Hoe is Star and Rainbow ontstaan?

Na het verlies van ons meisje wilde ik iets doen om ook anderen te steunen in hun verlies en verdriet. Ik bleef de drang voelen om voor Evy★ te kunnen zorgen. Ook na de geboorte van onze regenboog zoon Noah (wellicht zelfs daarna nog meer). Ik weet hoe moeilijk ik het vind om amper foto’s te hebben. Nooit zullen er nieuwe foto’s komen, geen nieuwe herinneringen. Ik weet hoe belangrijk wij het vinden dat ze gezien wordt als deel van ons gezin, hoe fijn we het vinden haar naam te horen en hoe fijn het voelt als mensen haar geboortedag herinneren. Vanuit die gedachte ben ik gestart met het maken van illustraties. Illustraties die heel persoonlijk zijn. Een herinnering, een tastbaar stukje liefde van gemiste kindjes. Een fantasie tekening, in een wereld, mooier dan hier, omringd met liefde. Krachtig, maar ook lieftallig en altijd gemaakt met alle liefde. Het gevoel dat ik erin wil leggen is het gevoel dat ik zelf ook zo graag probeer vast te houden. Het gevoel dat we hadden op het moment van onze dochter haar geboorte. Een zo klein en kort moment waar de stilte, de pijn, even op de achtergrond waren en liefde en trots overheersten. Dat gevoel hield en houdt mij staande. Het inspireerde me, de trots voor ons eerste kindje, om illustraties te maken die dat gevoel bij ouders kunnen oproepen. Warmte, geborgenheid, maar vooral trots en liefde. Tijdens het illustreren zorg ik voor mijn dochter Evy★ en zorg ik voor anderen. Ik ben enorm dankbaar dat zij me dit heeft gebracht en dat ik uit het grootste verdriet iets moois mag creëren.

Een kijkje achter de tekentafel en mijn werkplek vind je bij: Achter de tekentafel

Groeien en dromen

Na de start ben ik illustraties gaan maken voor ansichtkaarten en wenskaarten. Kaarten die geschonken kunnen worden aan sterrenouders na verlies, op een bijzondere dag zoals de geboorte en afscheidsdagen. Moederdag, vaderdag, kerst. Allemaal momenten waarop het verlies nog zoveel meer voelbaar is. Inmiddels ben ik gegroeid en zijn mijn producten ook gegroeid, met lijn en portret illustraties, een groter assortiment kaarten en troost en liefde geschenken. Ook is er een collectie rouwkaarten voor baby's en kinderen bijgekomen en wordt dit uitgebreid met rouwkaarten voor volwassenen.  Mijn grootste droom is om op een dag dagelijks met deze liefdevolle taak bezig te mogen zijn. 

De naam Star and Rainbow

Opgedragen aan de twee meest dierbare kostbaarheden in mijn leven, en mijn inspiratie: mijn dochter Evy* (Star) en mijn zoon Noah (Rainbow). Mijn sterrretje en mijn regenboog! Het speciale & teken in de handtekening van elke illustratie van Star & Rainbow is dan ook speciaal voor mijn meisje Evy★

Studio Poppybird

In juni 2019 heb ik besloten een tweede handelsnaam te laten registeren en ben ik gestart met het maken van een tweede website. Via deze site bied ik geboortekaartjes aan en tevens wenskaarten|posters. Via deze site zijn ook de collectiekaarten voor regenboogkind geboortekaartjes te vinden. Over mijn redenen van deze tweede site kun je alles lezen in deze blog: "Volg je dromen"

Wat kan ik voor jou betekenen?

Je kunt mij naast de illustraties, rouwdrukwerk en alle vragen ook benaderen voor illustraties in magazines & boeken. Een geïllustreerd logo ontwerp, een persoonlijk ontwerp voor een regenboog geboortekaart, of andere liefdevolle gelegenheid. Ik sta voor veel uitdagingen open! 

Ik kijk er al naar uit iets moois en waardevols maar vooral unieks te creëren voor jou.

Voor alle vragen stuur gerust een berichtje via het contactformulier of een mailtje! Ik hoor graag van je!

 

 

 

© 2018 - 2022 Kusje op je tranen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel