Werkwijze en bestellen van Rouwdrukwerk


 

"Liefde en trots gaan verder waar het leven eindigt"

Bij verlies van baby/kind

Het verlies van een baby/kind is de meest ingrijpende en afgrijselijke gebeurtenis in het leven. De impact is immens, het verdriet groter dan woorden. Je belandt in een rollercoaster van emoties, van zaken die geregeld moeten worden voor het afscheid en eigenlijk wil je alleen zijn met je verdriet. Vaak zijn de rouw kaarten die aangeboden worden beperkt of niet passend bij verlies van een baby of kindje. Zelf ondervonden wij dit ook na het verlies van ons dochtertje Evy*. Daarom vind je hier een collectie aan rouwkaarten geschikt voor baby's en kinderen. De kaarten zijn allen gemaakt door mijzelf, eigen illustraties en eigen ontwerpen. Met een belangrijke boodschap: liefde en trots blijven altijd. Dat neemt ook het afscheid niet af.

Een afscheid is immens verdrietig maar er is ook diepe trots en onmetelijke liefde. Een rouwkaart die ook liefde en trots uitstraalt is wat je bij Star and Rainbow kan vinden. Omdat jouw kindje zo bijzonder is.

Bij verlies van dierbare

Naast de rouwcollectie voor baby's en kinderen is er spoedig ook een collectie voor volwassenen. In maart 2020 verloor ik mijn liefste moeder en ik had de eer voor haar laatste afscheid haar kaart te mogen maken. Een kaart die net als alle kaarten die ik maak niet donker en zwaar is maar vol liefde en een dierbare herinnering aan de meest lieve en warme persoon. 

Alle drukwerk is inclusief:

  • 21% BTW
  • Professioneel drukwerk op hoogwaardig papier
  • Digitale proefdruk
  • Verzending

Apart bij te bestellen:

  • Enveloppen (bij de kaarten kun je kiezen voor een witte envelop. Liever een envelop in kleur of juist een klassieke envelop? Deze kun je vinden bij mooi verzenden)
  • Sluitzegels 
  • Postzegel ontwerp (deze zijn alleen van toepassing bij rouwdrukwerk dat later wordt verzonden zoals een herinneringkaart)

De werkwijze bij rouwdrukwerk van Star and Rainbow

Formaten:

Er staan inmiddels een aantal liefdevolle rouwkaarten in de collectie. Ik heb veel gebruik gemaakt van het formaat 13,5 cm -13,5 cm en 14,8 cm-10,5 cm. Persoonlijk vind ik dit zeer geschikte formaten voor rouwdrukwerk. Mochten jullie liever een ander formaat wensen is dat geen probleem.

Voor Belgische klanten:

Vanwege de afwijkende maten van Bpost en de bijkomende kosten van een extra postzegel bij vierkante kaarten, zet ik met liefde, deze kaarten om naar formaat Belgisch vierkant.

Illustraties voor meerlingen:

Enkele kaarten / illustraties worden getoond als kaarten voor 1 kindje en enkele voor tweelingen. Elke illustratie kan aangepast worden naar een tweeling kaart of van tweeling kaart naar 1 kindje. Hou hierbij alleen rekening dat het wijzigen van de illustratie en opmaak van de kaart 2-3 werkdagen tijd in beslag neemt. Bij een plotseling overlijden is daar meestal geen ruimte voor.

Teksten en opmaak:

Ik heb voor de binnenzijden van de kaart een opmaak gekozen die ik persoonlijk heel liefdevol vind aansluiten bij de illustratie van de voorzijde. Maar het is geen enkel probleem een andere binnenzijde te kiezen. Als voorbeeld de voorzijde kaart 1 met binnenzijde van kaart 2. De teksten gebruikt op de kaarten zijn ter voorbeeld. Elk gedicht kan aangepast worden en de informatie wordt naar wens vermeldt.

Onderaan deze pagina vind je binnenkort een te downloaden PDF bestand met teksten en gedichten die gebruikt kunnen worden op de rouwkaart. Bij sommige van deze gedichten zal de auteur vermeldt worden bij het gedicht. Als dat het geval is staat het reeds bij het gedichtje erbij.

Prijzen:

De prijzen staan bij elke kaart vermeldt. Gezien de opstart kosten van het drukwerk zijn de kosten per kaart hoger bij een lager aantal kaarten. Alle kaarten kunnen met een gewenst aantal besteld worden, bij het rouwdrukwerk geldt er een minimale afname van 25 kaarten. Het is mogelijk minder kaarten af te nemen, alleen zal de prijs, door de opstartkosten, niet lager zijn.

Rouwdruk werk is bij Star and Rainbow altijd inclusief aanpassingen en verzending. Duidelijkheid en helderheid vind ik hierin erg belangrijk. 

Bestellen van rouwdrukwerk:

Rouwdrukwerk kan rechtstreeks besteld worden vanaf de site. In het bestel proces kun je aangeven hoeveel kaarten je exact wenst en binnen welk aantal deze vallen. (Voorbeeld: jullie willen 25 kaarten bestellen, neem dan de optie 25 kaarten en onderaan hoef je bij het aantal niets te noteren)

Daarbij kun je ook aangeven of je het contact via mail of whats app wil laten verlopen. Het laatste heeft mijn voorkeur gezien dat vaak iets makkelijker en laagdrempeliger is na verlies. Vergeet hierbij niet het telefoonnummer te vermelden (tijdens het afronden van de bestelling).

Ook het adres van aflevering van de kaarten is belangrijk, let erop dat hier het juiste adres wordt ingevuld. Ik zal dit wel in ons gesprek nog altijd controleren.

Na het bestellen neem ik binnen 24 uur contact met jullie op om te bespreken wat jullie wensen zijn voor de kaart. Natuurlijk en altijd alleen als jullie dat willen delen hoor ik met liefde voor wie ik de kaart mag maken. Soms weten mensen al iets langer dat een kindje zal komen te overlijden zoals bijvoorbeeld een kindje dat ernstig ziek is of een zwangerschap die niet zal verlopen zoals gewenst. Ondanks dat ik het heel erg zwaar is dan al te kijken naar rouwdrukwerk is het wel ook vaak prettig. Om de reden dat jullie de ruimte hebben exact jullie wensen door te geven en ik de kaart naar wens kan aanpassen. Want het zorgen voor het stukje van afscheid is ook zorgen voor je kindje, voor je verdriet en kan helpen bij rouwen als dit naar wens is gegaan.

Persoonlijk ontwerp

De optie voor het maken van een persoonlijk uniek ontwerp is mogelijk. Dit kan echter alleen als al iets langer bekend dat een kindje of dierbare naaste zal komen te overlijden zoals bijvoorbeeld bij ziekte of een zwangerschap die niet zal verlopen zoals gewenst. Neem gerust contact op als je hierover vragen hebt.

Verzending

Omdat rouwdrukwerk snel ter plaatse moet kunnen zijn heb ik ervoor gekozen rouwdrukwerk direct vanuit de drukker te laten versturen. Hierdoor kan ik drukwerk waarvan de gegevens voor 12 uur bekend zijn dezelfde dag laten drukken en verzenden. Het drukwerk en de enveloppen worden dan de eerstvolgende dag voor 11 uur bezorgd door DHL. Het kan helaas voorkomen dat er incidenteel (dit komt gelukkig bijna nooit voor) een vertraging ontstaat bij de koeriersdienst. Helaas is de drukker op het moment van verzending niet meer in controle over de bezorging. Mocht er een vertraging zijn ontstaan neem dan direct contact op met mij en dan ga ik zoeken naar een oplossing. Hou er wel rekening mee dat de dag van bezorging er iemand thuis moet zijn om het pakket aan te nemen.

Vragen?

Voor alle vragen, ongeacht welke, ben ik altijd bereikbaar en beantwoord ik ze met liefde.

 

            

            

© 2018 - 2022 Kusje op je tranen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel