Informatie over kaarsjes van My Flame Lifestyle

 

Waarom wil je sojakaarsen in huis in plaats van reguliere kaarsen?
Ten eerste zijn de meest voorkomende kaarsen gemaakt van paraffine dat vervaardigd is uit ruwe olie, een uitputbare bron. Sojakaarsen zijn natuurlijke kaarsen gemaakt van sojabonen, een natuurlijke-, biologisch afbreekbare- en hernieuwbare bron. Voor het verbouwen van sojabonen worden in Argentinië en Brazilië regenwouden gekapt en zijn de bonen vaak genetisch gemanipuleerd. De sojawas van My Flame Lifestyle komt echter van lokale boeren bij onze kaarsenmakerij. Hiervoor zijn geen regenwouden gekapt en de bonen zijn non-gmo geteeld. Maar wat zijn nu precies de voordelen van kaarsen zonder paraffine voor jou? We hebben het hieronder voor je op een rijtje gezet.

Langere brandtijd*
Sojakaarsen branden 30% tot 45% langer in vergelijking met paraffine kaarsen. Je hebt dus veel langer plezier van je kaars(en) en dit is natuurlijk ook weer beter voor het milieu en je portemonnee.

Geen roet*
Heb jij het ook wel meegemaakt dat je een kaars bij de muur hebt gezet en er een grote zwarte walm op je muur achterbleef? Of als je vaak kaarsen brandt in je huis, de muren en het plafond op den duur zwart worden? Daarnaast zitten er ook kankerverwekkende stoffen (zoals benzeen) in deze zwarte rook en is dus slecht voor je gezondheid. Met de natuurlijke kaarsen van My Flame heb je hier allemaal geen last van. Sojakaarsen veroorzaken namelijk geen zichtbare rook en stoten niet tot nauwelijks roet af. Dus geen zorgen, zet je huis gerust vol met onze kaarsen.

Betere geurverspreiding*
Sojakaarsen hebben een langere en snellere geurverspreiding dan paraffine kaarsen door hun lagere brandpunt. My Flame probeert de geuren van de kaarsen zoveel mogelijk met essentiële oliën te verkrijgen. Het resultaat van onze heerlijke geuren komt voort uit een mix van essentiële oliën en parfumolie. Wij werken samen met een gerenommeerd parfumhuis in Frankrijk. De geuren zijn met zorg door ons samengesteld en van hoge kwaliteit. Van onze kaarsen krijg je geen hoofdpijn :-).

Was gemorst? Geen probleem!
Ben je een beetje onhandig geweest en heb je was gemorst? Geen zorgen! Met paraffine kaarsen ben je wellicht gewend de was er met een mes of iets dergelijks af te schrapen en zodoende het desbetreffende oppervlak verder te beschadigen. Met natuurlijke kaarsen gemaakt van sojawas kan je gewoon met warm water en zeep van het oppervlak verwijderen.

Volledig opbranden van de kaars
Sojakaarsen branden volledig op. Houd er wel rekening mee dat het bovenste gedeelte van de kaars vloeibaar moet zijn tot aan de rand van het glas. Anders branden de zijkanten de volgende keer dat je de kaars aansteekt niet mee. Daarnaast kan je het glas van de kaars makkelijk schoonmaken (ook vaatwasser bestendig) zodat je het glas de volgende keer bijvoorbeeld kunt gebruiken voor een lekker drankje ;-). Bij paraffine kaarsen blijft er vaak veel was over in het glas en zal je de was nooit volledig uit het glas kunnen krijgen, zonde!

* Wetenschappelijk bewezen

Het branden van je My Flame Lifestyle kaarsje

Het opbranden van de kaars
Sojakaarsen hebben een gekke vorm van geheugen. Wanneer je namelijk een sojakaars voor de eerste keer aansteekt, onthoudt de kaars hoe ver het is gesmolten. Daarom is het beter als je het bovenste laagje was over de gehele oppervlakte laat smelten voordat je het uitblaast. Dit voorkomt
dat de kaars een tunnel produceert in het midden en er een rand blijft staan. Dat zou toch zonde zijn.
Je kunt aanhouden dat je voor iedere ø2,5 cm, de kaars 1 uur moet laten branden.

Druppels
Als de kaars in een warme kamer staat kan het gebeuren dat er kleine druppeltjes op de kaars komen, dit is de geurolie dat naar buiten “zweet”. Het heeft geen invloed op de brandkwaliteit of op de geur. Je mag de kaars dan ook gewoon aansteken als de “zweetdruppels” erop liggen. Als het weer kouder wordt om de kaars heen, zakt de olie vanzelf weer terug de kaars in en zal de geur die vrijkomt met branden nog net zo heerlijk zijn.

Kort lontje
Bij mensen houden wij niet van een kort lontje maar bij onze kaarsen wel. Houd de lont op ongeveer 6 mm voor een rustig vlammetje en een langere brandduur van de kaars.

Vlam te groot of te klein
Alles waar TE voor staat is niet goed. Dat geldt ook voor de vlam van onze kaarsen. Als deze te groot wordt, blaas het voorzichtig uit en knip de lont tot ca. 6 mm. Als de vlam te klein wordt, blaas het uit en verwijder de was om de lont zodat deze ca. 6 mm uitsteekt. Daarna kan je de kaars direct weer aansteken.

Lont uit het midden
Als de lont niet meer in het midden zit kan je dit gemakkelijk corrigeren. Pak de lont (als het uit is want we willen natuurlijk niet dat je je handjes verbrandt) met een tang als de was een beetje is afgekoeld maar nog wel zacht aanvoelt. Trek de lont vervolgens voorzichtig terug naar het midden. Een kaars waarvan de lont in het midden brandt geeft het beste resultaat en het glas zal alleen op deze manier geheel leeg branden.

Oeps, gemorst
Sojawas brandt op een lagere temperatuur dan paraffine was en is daarom ook niet gevaarlijk als je morst. Ook handig: je kan het gewoon met warm water en zeep verwijderen.

Opperdepop
Nadat je de kaars helemaal hebt opgebrand kan je het glas of het blikje hergebruiken. De eventueel overgebleven resten in het glas of het blikje kan je gewoon schoonmaken met warm water en zeep. Het glas kan je dan bijvoorbeeld als pennenbak of drinkglas gebruiken, hoe leuk is dat! Het blikje kan je gebruiken om een leuk klein plantje in te zetten of als mini opbergdoosje. Of als vaasje en voor een mooie droogbloem!


Fun fact
Wist je al dat de sojawas van onze kaarsen een perfecte remedie tegen droge handen is? Steek je sojakaars aan en wacht tot er een laagje gesmolten was is ontstaan. Blaas het kaarsje uit en je hebt een heerlijke handcrème. Je handjes zijn weer zo zacht als zijde :-).

 

© 2018 - 2022 Kusje op je tranen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel