Volg je dromen….persoonlijke blog

In deze blog spreek ik over "Star and Rainbow". Star and Rainbow is ontstaan in 2016 en in 2022 is de naam gewijzigd naar "Kusje op je tranen"'

Volg je dromen….een persoonlijk stuk:

Lieve volgers,

Er volgt (waarschuwing vooraf :P) een aardige lap aan tekst. Omdat ik het voor mezelf wil uitleggen. Niet omdat dat moet maar het fijn voelt. Wil je het lezen zou ik dat erg waarderen.

De afgelopen maanden heb ik aan mezelf gewerkt. Op allerlei vlakken. Ik heb nagedacht, overwogen, getwijfeld. En keuzes gemaakt. Keuzes die ik erg lastig vond en heel erg goed over heb moeten nadenken.

Het maken van illustraties, het creëren van magische prentjes is wat ik het allerliefste doe (op mama zijn na). Inspiratie voor Star and Rainbow krijg ik met en door Evy*. Illustreren voor ouders is ook voor mij therapie. Maar zoals jullie zullen begrijpen, ook pittig. Verlies en de pijn zijn voelbaar.

Ik ben niet iemand die alleen tekent. Ik leef mee, ik leef me in en ik voel mee. Dat is de enige manier waarop ik een illustratie echt kan voelen. Dat is soms zwaar. Dat klinkt wellicht heel dubbel want de waardering en de trots die ik ouders ermee geef is onbetaalbaar. Echt. Maar toch voel ik het.

De illustraties die ik dan maak als vrij werk, de inspiratie van Noah, de natuur en alledaagse dingen.

Die illustraties zorgen voor de balans. De balans die ik nodig heb te kunnen doen wat ik doe.

Maar deze illustraties kan ik niet verkopen. Niet via Star and Rainbow.

Het gevoel dat het zonde was deze ook mooie illustraties geen bestemming te geven werd groter.

Het groeide en naarmate ook Star and Rainbow groeide werd de behoefte om de balans te vinden groter. Heel graag wilde ik ook deze illustraties een bestemming geven. Maar niet via Star. Want ik weet als geen ander hoe pijnlijk, confronterend en heftig het kan zijn als sterrenouders zijnde of als wensouders. Geboortes en roze wolken zijn pijnlijk. Ik wil “mijn volgers” mijn sterren en wensouder daar niet mee confronteren. Zelf de keuze laten maken wat ze wel en niet wensen te zien.

Vanuit die gedachte ben ik gestart met het maken van illustraties, ontwerpen en heb ik een collectie aan geboortekaartjes gemaakt. De laatste maanden heb ik (best wel trots op) zelf de site gemaakt. De naam bedacht (ook daar weer heel lang over nagedacht) en een tweede handelsnaam geregistreerd. Star and Rainbow – Evy en Noah. Een engelse naam want dat klinkt (vind ik) gewoon heel mooi. En nu ook Studio Poppybird. Poppy van de klaproos – de bloem van mijn papa, bird van het roodborstje – teken van iemand die je moet missen…Evy. Maar ook een naam die een gevoel oproept. Liefde, warmte. De slogan van Star is: Troost is dat je verdriet mag bestaan.

De slogan van Poppybird is: De wereld is mooier met jou. Deze woorden stonden op een kaartje. Het kaartje dat ik kreeg samen met een beer knuffel bij de geboorte van onze regenboog Noah. Geschreven door de verpleegkundige die mij bijstond tijdens de geboorte van Evy. Haar woorden deden me meer dan ik kan zeggen. Nog steeds. Een stukje Evy bij Star en een stukje Noah bij Poppybird.

De belangrijkste personen in mijn leven in beide namen verweven. Beide sites met een verhaal. Beide met illustraties die kenmerkend zijn voor mijn stijl: trots, liefdevol, dromerig en zacht.

Met deze droom hoop ik mijn grootste droom te kunnen verwezenlijken. Dat ik van mijn “hobby” in de avonduren, mijn werk kan gaan maken. Dat dit de stap mag zijn naar die droom. Ik zoveel meer ouders kan troosten met een illustratie zonder de enorme wachtlijsten van nu. Omdat het nu nog steeds “naast werk” gedaan wordt.

Naast de collectie kaartjes zullen er ook kaarten en posters komen (die wel ook heel passend zijn voor regenboogkindjes)

Ik begrijp dat dit voor sommige volgers te pijnlijk zal zijn om te volgen (liefs voor jullie). Voor hen die wel kunnen/willen volgen. Ik zou het ENORM waarderen en op prijs stellen als jullie het bericht dat ik hierna plaats. Het voorstellen van Studio Poppybird zoveel mogelijk zouden willen delen.

Ik wil jullie ook graag bedanken voor het lezen, de steun en geloven in mij en Star and Rainbow. En ik hoop dat ik vanaf hier alleen maar meer mag gaan groeien. Op elke manier. En de wereld op elke manier iets mooier mag maken.

 

Met alle liefs, Melanie

Sorteer op
© 2018 - 2023 Kusje op je tranen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel